Tarjoamme perusvalikoiman kynttilän valantaan tarvittavia laadukkaita materiaaleja; massat, sydänlangat, värit ja tuoksut. Lisäksi valikoimastamme löytyy myös "sulata ja vala" (melt and pour) tekniikan saippuamateriaaleja; massat, värit ja tuoksut. Kynttilä- ja saippuamuotit voit valmistaa itse muottimateriaaleja hyväksi käyttäen.

Kynttilän valmistaminen silikonikumimuottiin:

Tarvittavat ainekset ja tarvikkeet:

- Silikonikumimuotti
- Puutikkuja sydänlangan paikalla pitämiseen
- Pyykkipoikia sydänlangan paikalla pitämiseen
- Ohut virkkuukoukku, jäykkää rautalankaa tai esim. iso klemmari
sydänlangan läpiviemiseen silikonikumimuotin pohjasta
- Sydänlankaa (vahvuus riippuu muotin koosta)
- Kynttilämassaa, tässä käytetty Eco Soyaa
- Värirakeita
- Tuoksuöljyä
- Kattila vahan sulatukseen

Valmista kumimuotti esim. silikonikumista. OOMOO -sarjan kumit ovat erittäin helppokäyttöisiä ja nopeita valmistaa. Ohjeita muotin valmistukseen löytyy mediagalleriasta ja silikonikumit -osiosta aina tuotteen kohdalta.

Liota valmiiksi oikean mittaisia sydänlangan pätkiä kynttilämassassa muutaman minuutin ja nosta leivinpaperille jäähtymään. Suorista ennen kovettumista.

Työnnä hyvin ohut virkkuukoukku tai rautalanka silikonikumimuotin pohjan läpi ja vedä sydänlanka reiästä läpi. Reikä on tiivis, siitä ei valu kynttilämassa läpi. Voit kuitenkin varan vuoksi laittaa muotin johonkin astiaan valun ajaksi, jotta vahinkoa ei pääse sattumaan, jos reiästä on tullut liian suuri. Tue sydänlanka tikkujen väliin ja tue vielä pyykkipojilla, näin sydänlanka ei varmuudella pääse liikkumaan valun ja kovettumisen aikana.

   

Sulata kynttilämassa mielellään tuplakattilassa (vesihauteessa). Tässä massa on sulatettu suoraan yhdessä kattilassa. Tällöin täytyy olla varovainen, ettei massa kuumene liikaa, voi syttyä palamaan! Jos massa syttyy palamaan, tukahduta kannella, älä vain kaada vettä päälle!

 

Lisää halutessasi massaan värirakeita ja tuoksuöljyä. Värin oikean sävyn voit ennen valua tarkistaa laittamalla pisara leivinpaperin päälle, se kuivuu siinä nopeasti ja näet onko väri oikea. Väri vaalenee aina kovettuessaan.

Kaada sula massa muottiin ja anna jähmettyä rauhassa vähintään pari tuntia, mitä isompi kynttilä on kyseessä, sitä kauemmin kestää valmistuminen. Malta ja anna jähmettyä rauhassa mahdollisimman kauan. Mikään ei harmita niin paljon kuin pilalle mennyt työ. Muista kuitenkin, että jos näin käy, voit aina sulattaa kynttilän uudelleen valaa toistamiseen. Jos kynttilän pinta on "romahtanut" kovettumisen aikana, sulata lisää massaa ja täytä kuoppa. Eco Soya kutistuu todella vähän ja useimmiten täyttöä ei tarvita.

  

Poista tukitikut ja venyttele muotin reunoja niin, että kynttilä irtoaa reunoista. Paina muotin pohjasta ja työnnä kynttilä ulos muotista. Jos muotti on leikattu halki niin aukaiset muotin. Katkaise sydänlangat oikean mittaisiksi. Kynttilä on valmis!