Castilene

Product Code: Castilene

1,14 kg. Castilene muotoiluyhdiste. UUTUUS!

38.40 €
Klarna
Installments starting from 9.00 €/month Show more »

In stock: 0 pc

Castilene on Chavantin uutuus -savi Silcomin valikoimassa. Castilenea voit muotoilla kuin savea ja se toimii kuin vaha, ja on sulfuuriton eli sitä voi käyttää muottikumien kanssa. 

Tuoteessa on valittavana 3 eri kovuutta; kova, keskikova ja pehmeä. Pehmeä Castilene toimii kuin savi (plastoliini), keskikova sopii yksityiskohtien luomiseen ja muotoiluun, kovalla Castilenella voit tehdä mallin rungon eli se tukee hyvin koko mallia eikä erillistä tukirakennetta tarvita. Kovaan Castileneen voit myös tehdä teräviä ja tarkkoja yksityiskohtia työkaluilla. Kaikki kolme kovuutta ovat yhteensopivia keskenään.

Käyttöohjeita: 

Massan pehmittämiseen voit käyttää useita eri keinoja; kuumalamppuja, lämmityslaatikoita, haudutuspataa, mikroaaltouunia, kuumaa vettä ja vesihaudetta. ÄLÄ KÄYTÄ SUORAA TULTA! Vältä lämmittämästä yli 98 Celcius asteeseen, muuten ilmakuplia voi syntyä. Castilenea voi sulattaa 76-82 C asteessa. Castilenen lujuus ja keveys mahdollistaa veistämisen ilman tukikehikkoa useimmissa tapauksissa.

Työskentely: Kova Castilene saadaan muotoiltavaksi lämmittämällä sitä työstön aikana esim. Kuumalampun alla tai lämpimällä vedellä jne. Kaikki kolme kovuutta ovat yhteensopia keskenään. Kovaa Castilenea  voidaan käyttää tukirakenteena ja pehmeää ja keskikovaa Castilenea voidaan laittaa päälle. Vahaan tarkoitettuja työkaluja voidaan käyttää Castilenen kanssa. Kuumenna työkalut ennen veistämistä. Jäähdytä Catilene niin että se saavuttaa kovuutensa viimeistelyä varten, tällöin voit tehdä tarkat ja terävät yksityiskohdat sekä kiillottaa mallin.

Castilenen kiillottaminen ja viimeistely: Käytä mitä tahansa vahaa liuottavaa yhdistettä kuten mineraaliöljyä tasoittaaksesi pinnan ja kiillota pehmeällä puhtaalla kankaalla. Castilene on yhteensopiva muottikumien kanssa (silikonikumit, polyuretaanikumit). Castilenen voi polttaa pois esim. kipsimuotista (Lost wax casting).