Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

KUMMAN MENETELMÄN VALITSEN?

Miten osaan päättää kumpaa tekniikkaa käytän; valu- vai sivellintekniikkaa omassa työssäni?
Kaadettava muottikumi sekoitetaan ja valutetaan alkuperäisen mallin päälle. Tämä tekniikka on hyvä, jos alkuperäinen mallisi on:
* laakea, kaksiulotteinen (yksiosainen muotti tai kaksiosainen muotti)
* pieni, kolmiulotteinen (yksiosainen palamuotti, leikataan auki)

Hyvät ja huonot puolet: Päälle valettavat muotit ovat helpompia valmistaa siveltäviin muotteihin verrattuna. Niiden tekemiseen menee lisäksi vähemmän aikaa, eli muotti on käyttövalmis jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana päivänä; Mutta tässä tekniikassa joudut käyttämään enemmän materiaalia, joten kustannukset ovat korkeammat.

Siveltävä muottikumi sekoitetaan ja sivellään pensselillä alkuperäisen mallin päälle kerroksittain. Sen jälkeen kun kaikki kerrokset ovat kuivuneet (yleensä yön yli kuivumisaika), kiinteä tukikuori (tunnetaan myös nimellä ”emomuotti” /mother mold) valmistetaan sivellen seuraavana päivänä kumimuotin päälle.
Tämä tekniikka on hyvä, jos alkuperäinen mallisi on:
* joko kaksi- tai kolmiulotteinen
* pieni tai iso
* kiinni jossain pystysuorassa pinnassa, kuten seinässä tai katossa (esim. kiinteät seinäreliefit tms.)

Hyvät ja huonot puolet: Tarvitset vähemmän materiaalia, eli kokonaiskustannukset ovat pienemmät. Kuitenkin siveltävän muotin valmistukseen kuluu enemmän aikaa ja on monimutkaisempi tehdä kuin päälle valettava muotti. Siveltävän muotin valmistus on huomattavasti monimutkaisempaa ja hyvä suunnittelu on välttämätöntä.


Kuinka saan Mold Max silikonikumin valmistumaan nopeammin?
 
Toisin kuin platinasilikonikumit (kuten Dragon Skin tai Smooth-Sil tuotteet) jotka voidaan valmistaa kuumentamalla ja näin lyhentää valmistusaikaa, tinapohjaiset silikonikumit eivät reagoi kuumuuteen. Ainoa keino nopeuttaa valmistumista on lisätä siihen tarkoitukseen sopivaa kemikaalia.
Lisäämällä massaan Accel-T lisäainetta saadaan työskentelyaikaa ja valmistumisaikaa radikaalisti lyhyemmäksi. Pieni määrä nopeuttaa prosessia huomattavasti. Accel T tulee lisätä osaan B painon mukaan ja esisekoittaa hyvin ennen sekoittamista osan A kanssa.  
 
Erittäin tärkeää-  Accel-T lyhentää valmiin kumimuotin käyttöikää suhteessa käytettyyn Accel-T määrään. Esimerkiksi Mold max 30 tuotteella tehty muotti kestää normaalisti keskimäärin 5 vuotta. Käyttämällä 1% Accel-T lisäainetta lyhentää se muotin käyttöikää alle vuoteen.
 
Seuraavasta taulukosta näkee Accel-T:n vaikutukset työstö- ja valmistusaikaan.
Potlife = Työstöaika           Cure = Valmistusaika 
 

Huom: Accel-T® tuotteella ei ole vaikutusta platinapohjaisiin silikoneihin.

 

 TULEMME PÄIVITTÄMÄÄN TÄTÄ SIVUA AKTIIVISESTI. SIVULLA ESITELLÄÄN HYÖDYLLISTÄ TIETOA MUOTTIKUMEIHIN JA HARTSEIHIN LIITTYVISTÄ ASIOISTA. JOS SINULLA ON KYSYTTÄVÄÄ, OTA YHTEYTTÄ info@silcom.fi, AUTAMME MIELELLÄMME!